Regional pathways to complexity settlement and land-use dynamics in early Italy from the Bronze Age to the Republican period - Attema, P. A. J.; Burgers, G.-J. L. M.; Leusen, Martijn van.; ProQuest (Firm) (Amsterdam : Amsterdam University Press, 2010)
Deze bundel is een mijlpaal in het onderzoek naar de Oude Middellandse Zee. Met behulp van een vergelijkende aanpak, zijn drie verschillende regionale landschappen van Italie uitvoerig onderzocht door archeologen. Om een zeer gedetailleerd beeld te krijgen van de ontwikkeling van menselijke activiteiten van de late Bronstijd tot de opkomst van het Romeinse Rijk, is er minutieus onderzoek gedaan naar nederzettingen, heiligdommen en begraafplaatsen. De milieugeschiedenis van deze gebieden en de geschiedenis van het door mensen gebruikte land zijn parallel geanalyseerd door gespecialiseerde projecten. Wat ontstaat, is een ongeevenaarde reeks van inzichten in hoe regionale samenlevingen zich intern ontwikkelen en reageren op externe interventies zoals het kolonialisme, imperialisme en internationale handel.
Includes bibliographical references (p. 181-197) and index.
Electronic reproduction. Ann Arbor, MI : ProQuest, 2015. Available via World Wide Web. Access may be limited to ProQuest affiliated libraries.
Keywords: Land settlement -- Italy -- History; Excavations (Archaeology) -- Italy; Italy -- Antiquities; Italy -- History; Italy -- Historical geography; Electronic books